28 de noviembre de 2010

Un 24,8% dels catalans ja ha votat per decidir el futur de Catalunya

El 24,8% dels catalans ja han votat a la una del migdia d'aquest 28 de novembre de 2010, dia en el qual es decidirà el futur de Catalunya. La participació és força similar als comicis anteriors, tot i que ha baixat lleugerament. L'any 2006, havia votat un 25,6% durant el matí. Tarragona ha estat l'única demarcació on la participació ha estat més alta que fa quatre anys, mentre que les altres circumscripcions han vist com les seves dades baixes entre mig punt i un punt respecte el 2006. El segon avanç de participació es realitzarà sobre les sis de la tarda i s'estima que es trobi al voltant del 45%, tal com va succeir en la jornada electoral del 2006. 

Dades proporcionades pel canal de notícies 3cat24.cat



Els presidenciables criden a la participació massiva per combatre el fantasma de l'abstenció

Els sis candidats amb representació parlamentària han efectuat el seu vot al llarg del matí i tots ells han fet una crida perquè la ciutadania acudeixi a les urnes. Mas, Montilla, Herrera, Puigcercós, Sánchez-Camacho i Rivera han coincidit en afirmar que les eleccions que s'estan celebrant avui són decisives per Catalunya perquè marcaran el camí a seguir. L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol ha dit que "el futur de Catalunya dependrà del que passi en aquestes eleccions". A més a més, Ernest Benach, President del Parlament i candidat al mateix càrrec, ha afirmat que la democràcia és el millor sistema per fer avançar el món i, per tant, cal anar a votar per aconseguir-ho.

Segueix les eleccions en directe clicant aquí i partir de les 8 del vespre, no te'n desconnectis i sabràs els resultats minut a minut

1 comentario:

  1. El gran seguiment que tant tu com els altres companys heu fet de les eleccions del 28-N ha resultat un gran èxit. Us felicito també perquè m'ha ajudat a estar al dia de la jornada electoral minut a minut. M'agradarà llegir les vostres notícies sobre com es va desenvolupar el sondeig i les declaracions posteriors de cada partit amb representació parlamentària en aquesta nova legislatura. Felicitats de nou!

    ResponderEliminar