29 de noviembre de 2010

Solidaritat Catalana entra al Parlament en nom de l'independentisme


El partit liderat per Joan Laporta va aconseguir quatre escons en els comicis, un més que Ciutadans


Celebracions a l'hotel Diagonal Zero de BCN

Solidaritat Catalana (SI) va entrar ahir al Parlament amb l'independentisme com a bandera. Joan Laporta, ex-president del Futol Club Barcelona i actual líder del partit polític, va aconseguir avançar el partit espanyolista Ciutadans (C's). SI ha aconseguit 100.000 vots i un 3,28% de la participació en la seva primera cita amb les urnes, de manera que el 28-N ha estat una jornada històrica.  

Joan Laporta amb altres militants de Solidaritat
Així doncs, va aconseguir tres escons per Barcelona, que seran ocupats pels futurs diputats Alfons López i Tena, Joan Laporta i Uriel Bertran i un per Girona, ocupat per a Toni Strubell. La plataforma que va néixer fa quatre mesos per a revifar l'independetisme conviurà al grup mixt amb el partit d'Albert Rivera, C's.  
D'altra banda, Reagrupament ha quedat lluny de la seva suposada entrada al Parlament, mentre que Plataforma només s'ha quedat a una dècima d'entrar al Parlament. El naixement d'aquests partits petits, caldrà veure com evolucionen les eleccions municipals previstes pel mes de maig del 2011.








No hay comentarios:

Publicar un comentario