30 de noviembre de 2010

Una mà per la cara

Un Madrid derrotat s’agenolla i cau davant un Barça que fa vibrar el Camp Nou

Cinc gols són els que va marcar-li el Barça al Madrid de Mourinho per demostrar qui governa el futbol mundial. Així és com el Barça recupera el liderat de Primera amb 34 punts. Els blaugrana van oferir un joc esplèndid, amb jugades estratègiques que van distreure un Madrid que no va poder para la classe magistral dels de Pep Guardiola.
Xavi marca el primer gol del partit
Xavi va “obrir la llauna” amb el primer gol en el minut 10, després d’una magnífica assistència d’Andrés Iniesta. Només 8 minuts després, l’imparable Pedrito va marcar el segon, mentre els seguidors culés embogien. El Camp Nou, resignat sota la pluja, va haver d’esperar fins a l’inici de la segona part perquè el “guaje”, Villa, marqués dos gols seguits que el consoliden com a peça clau en l’equip. Ja en temps afegit i després que Xavi i Villa fossin substituïts i conseqüentment, ovacionats, Jeffren va sentenciar el partit amb el 5-0. Un marcador que sens dubte, és històric.
L'equip celebra la victòria
El Barça va dominar clarament el partit amb un estil de joc esplèdid, meravellós i humiliant pel rival. Un rival que, d’altra banda, només va trobar refugi en la violència. Cristiano Ronaldo va empènyer a Pep Guardiola i dins el camp Sergio Ramos va agredir alguns jugadors del Barça, fet que li va comportar l’expulsió directa. No cal dir que les entrades violentes a Messi van ser molt freqüents. Així, va ser un partit intens, amb més de deu targetes grogues repartides entre els dos equips. Ara bé, el domini de la pilota del Barça va ser aclaparador, assolint en algun moment el 70% de la possessió.
Després de la gran victòria, el tècnic del Futbol Club Barcelona, Pep Guardiola, va afirmar que “encara queda un món de Lliga i seguirem lluitant, però avui hem fet molta gent feliç. Guanyar de la forma que ho hem fet és el que més ens enorgulleix, però milions de persones ho han vist i nosaltres ho hem viscut”. Per la seva banda, José Mourinho ha admès que el Barça els ha humiliat, però ha recordat que l’any passat “els blaugrana van veure la final de la Champions per la televisió”.