4 de diciembre de 2010

Un caos desmesurat aterra als aeroports espanyols

El Govern declara l’estat d’alarma a causa de la vaga encoberta dels controladors aeris

El 90% dels controladors aeris van presentar la baixa laboral per malaltia simultàniament cap a les cinc de la tarda. Aquest fet ha provocat que més de 250.000 persones hagin quedat abandonades als aeroports espanyols. La vaga encoberta i il·legal dels controladors ha provocat que el Govern hagi decretat l’estat d'alarma del país i hagi militaritzat la professió de controlador aeri. Els aeroports espanyols resten tancats des d'ahir a la tarda i no està previst que operin amb “normalitat” fins demà al matí. 

A les 22.00 el trànsit aeri espanyol estava completament paralitzat. Els aeroports es van col·lapsar en poques hores i un munt de persones van veure com les vacances previstes pel pont de la Constitució se n’anaven en orris. Per la seva banda, les companyies intenten recol·locar els seus passatgers en vols pels propers dies o bé retornar-los l’import del bitllet.
La vaga salvatge va inciar-se cap a les 15.00 quan algunes companyies van començar a detectar moviments a les torres de control i van fer córrer el rumor d’una possible aturada massiva. Ja a les 18.00, AENA tanca l’espai aeri de Barajas i altres aeroports com el de les Illes Balears o Barcelona tanquen poc després.
Alfredo Pérez Rubalcaba, vicepresident del Govern i ministre de l’interior, va pressionar els treballadors perquè tornessin als aeroports, però a les 23.30, després que la resposta fos negativa i contundent, es va prendre la decisió de militaritzar el col·lectiu. Per tant, si algun operari segueix sense anar a treballar, serà jutjat sota el codi penal militar i acusat de delicte de sedició (amb penes que arriben fins als 15 anys de presó).La Fiscalia de Madrid ja ha obert diligències penals contra els rebels per tal d’imposar-los sancions. Cal recordar que la democràcia espanyola reconeix el dret a vaga, de manera que l’aturada salvatge dels controladors és il·legal i els operaris s’hauran d’atendre a les possibles conseqüències. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario