5 de diciembre de 2010

Maria Peláez: es retira un referent de la natació espanyola

Abandona les piscines als seus 33 anys i havent estat la millor nedadora nacional de la història



Maria Peláez posa fi a la seva carrera després d’un palmarès sensacional. La nedadora es retira amb 33 anys i ho fa durant el Campionat d’Espanya d’Hivern que s’ha celebrat a les piscines de Son Hugo de Palma de Mallorca. Allà va rebre un homenatge càlid per part de la natació espanyola, amb un públic entregat que va aixecar-se per aplaudir-la llargament.
Maria Peláez ha estat 52 vegades campiona d’Espanya. Una xifra que està aviat dita, però que acompanya les seves cinc participacions als Jocs Olímpics. A més a més, ha participat més de 200 vegades com a internacional amb la selecció espanyola de natació i ha aconseguit grans resultats. El 1992 va participar als Jocs Olímpics de Barcelona sent la nedadora més jove de l’equip nacional i va obtenir la 15a plaça en els 100 papallona. Més endavant, va proclamar-se campiona d’Europa i subcampiona d’Europa en 200 papallona en la competició continental del 1997 i 1999, respectivament.


      El camí no ha estat mai fàcil per ella. Probablement el seu esperit lluitador la va portar a entrenar amb diversos professionals com Paulus Wildeboer  o Joan Fortuny. Fins i tot, va marxar a Itàlia per redreçar la seva carrera, fet que va donar fruit al cap d’un temps, durant el Mundial de Barcelona’03 i les Olimpíades d’Atenes 2004.
A banda de tot això, tanmateix, Maria Peláez ha donat a la natació espanyola el prestigi que es mereix. Gran nedadora, però alhora gran motivadora i un exemple a seguir pels que s’inicien en aquest esport. Ha escrit diversos articles sobre la natació i sobre les fórmules per arribar lluny.



No hay comentarios:

Publicar un comentario