2 de enero de 2011

El Cirque du Soleil tanca la seva exitosa estada a Barcelona

L’espectacle Varekai ha deixat bocabadats milers de persones

Varekai és un espectacle de llum i color, de vestuari excel·lent i de coreografies inexplicables. Sens dubte, és un dels shows més treballats de la companyia Cirque du Soleil.


Les acrobàcies són realment extraordinàries. De sobte, situat en qualsevol espai de la carpa del circ, et trobes immers en un món fantàstic, en un bosc encantat en el qual tot s’hi val. La llei de la gravetat no existeix pels acròbates, que desafien el perill a cada pas que realitzen. Cada moviment, cada gest, és delicat, però senzill; els espectadors queden amb un pam de boca oberta a cada salt i és que Varekai és una obra mestra. El vestuari i el maquillatge estan treballats fins l’últim detall i rauen en l’originalitat, com ja ens tenien acostumats amb altres espectales com Saltimbanco.

Caldria destacar també el paper, més que rellevant, dels petits acròbates, que sorprenen per la seva versatilitat, però també per les seves qualitats innates. Sense menysprear, òbviament, l’actuació dels més professionals i veterans, que penjats d’un gronxador, d’un fil, o fent salts impossibles des d’aparells mòbils, fan que l’espectacle guanyi dinamisme i diversitat.

Una menció especial és la que s’ha de fer a un dels artistes de la companyia, un discapacitat físic que fa un número més que excepcional en el qual demostra les seves habilitats. Admirable és realment tot el que fa aquest home damunt les seves crosses. Passen de ser un element de suport a ser una eina per fer màgia gairebé. I tot, cal dir-ho, gràcies a la seva força de voluntat i esforç. [mira el vídeo!]
Un espectacle que marxa de Barcelona deixant un bon gust de boca i que ha posat rumb cap a Taiwan, on seguirà la seva gira. Però no tot acaba aquí, que d’aquí a poc arribarà el nou espectacle del Cirque du Soleil a Barcelona, Corteo

No hay comentarios:

Publicar un comentario