3 de enero de 2011



"También la lluvia" comença la carrera cap als Oscar

El film arriba a les pantalles espanyoles quan falta poc més d’un mes per al festival

También la lluvia comença la carrera cap als Oscar i s’estrena aquest 5 de gener als cinemes espanyols. La pel·lícula d’Icíar Bollaín va ser l’escollida per a representar Espanya en la gala dels Oscar que se celebrarà a Hollywood el proper 27 de febrer. El film arriba força tard a la gran pantalla i no pas amb les millors crítiques.
También la lluvia ens explica la història de Sebastián i Costa, dos joves d’uns trenta anys que s’han proposat rodar una pel·lícula sobre Cristòbal Colón. Sebastián vol desmitificar el personatge i presentar-lo com un home ambiciós que busca or, es beneficia del tràfic d’esclaus i explota als indígenes. En canvi, a Costa només li importa ajustar el rodatge del film al seu ajustat pressupost i per a aconseguir-ho, proposa fins i tot rodar-lo a Bolívia (un dels països més barats). Finalment, la graven a Cochamba, ciutat en la qual la privatització de la venda d’aigua està provocant un descontentament creixent en la població. A poc a poc, la violència creix als carrers de la ciutat i esclata la coneguda guerra boliviana de l’aigua de l’any 2000. Fa 500 anys que va descobrir-se Amèrica i el país es troba en guerra de nou, tanmateix aquesta vegada no es barallen per l’or, sinó per un bé potser encara més preuat com és l’aigua. Així, la pel·lícula mescla present i passat, realitat i ficció per a portar els protagonistes i els espectadors fins al desenllaç, en el qual els dos joves enfrontaran les seves consciències.
Icíar Bollaín compta amb un repartiment de luxe amb actors reconeguts com Luis Tosar (Celda 211), Karra Elejalde o Juan Carlos Aduviri. A més a més, el guió està escrit per Paul Laverty i la banda sonora és obra d’Alberto Iglesias (Los Abrazos rotos).


No hay comentarios:

Publicar un comentario