1 de noviembre de 2010









ELS CAPGROSSOS DE MATARÓ JA SÓN DE GAMMA EXTRA


ELS CAPGROSSOS DE MATARÓ DESCARREGUEN LA TORRE DE 9, CASTELL QUE ELS CONVERTEIX EN COLLA DE GAMMA EXTRA

Els Capgrossos de Mataró han fet història a la diada castellera de Tots Sants, a Vilafranca. Ja feia temps que aquesta colla estava treballant fort per a poder carregar i descarregar aquest castell, que finalment els ha portat a convertir-se en la cinquena colla de gamma extra. Per tant, cinc colles catalanes són les que ara tenen aquesta distinció: les dues de Valls, la de Vilafranca, els minyons de Terrassa i, a partir d’avui, els Capgrossos de Mataró.
Moment d'eufòria després de descarregar el castell
Aquesta colla va néixer el 1996 i ha tingut una progressió molt ràpida. Es reuneixen setmanalment per assajar tots els castells i participen a gairebé totes les diades castelleres que es celebren arreu de Catalunya.  El passat dia 24 d’octubre ja van intentar la torre del 2de9a les festes de Santa Úrsula, però no varen tenir èxit. El triomf d’avui es deu en part, a l’assaig multitudinari del divendres dia 29, quan una bona munió de gent va acostar-se per donar suport a la colla castellera pels preparatius de la diada de Tots Sants.  La colla mataronina també ha estat capaç de carregar i descarregar un tres de nou amb folre.
La diada de Tots Sants ha estat històrica, també, pels Castellers de Vilafranca, que s’han lluït i de quina manera: han carregat i descarregat un castell mai vist fins ara, la torre de vuit. Tot indica que aquesta colla es coronarà avui amb una actuació brillant i excel·lent.  Tot plegat, a pocs dies que la UNESCO publiqui la llista dels esdeveniments que es declarin Patrimoni Cultural de la Humanitat, en la qual els castells aspiren a aparèixer-hi. 
Així doncs, avui els Capgrossos fan història; arriben on no havien arribat mai i toquen el cel: la meta de la gamma extra tan anhelada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario